Nieuws

Nieuwsbrief september 2017

02 september 2017

Aangepaste start nieuw zwemseizoen

 

Zoals u wellicht in de media hebt gelezen zijn er problemen met het zwembad, waardoor het sportbad (het grote diepe bad) vermoedelijk tot 9 oktober niet gebruikt kan worden. Het is niet mogelijk alle kinderen in 2 kleinere baden te laten zwemmen in plaats van in 3 baden. We hebben daarom naar een tijdelijke oplossing moeten zoeken. Deze oplossing is:

 • De groepen A, B en C zwemmen op dezelfde tijd, maar dan in het recreatiebad.
 • De kleurengroepen zwemmen op hetzelfde tijdstip, maar worden mogelijk anders over de twee baden verdeeld.
 • De zwemvaardigheid zwemmers en de peuters zwemmen van 18.00 uur tot 18.45 uur.
 • De kinderen die plankspringen zwemmen van 18.00 tot 18.45 en krijgen een korte cursus reddend zwemmen.
 • Nieuwe kinderen zwemmen van 18.00 tot 18.45.

 

Het eerste bad komt op ondiepe hoogte en het achterste bad wordt een diep bad (beiden baden hebben een verstelbare bodem).

We realiseren ons dat deze oplossing niet voor iedereen ideaal is, omdat broertjes en/of zusjes op verschillende tijdstippen moeten zwemmen, maar we zien geen andere oplossing. Het is gelukkig maar voor een korte periode.

 

Communicatie

We hebben berichten op FB geplaatst en de ouders van de kinderen waarvoor iets veranderd hebben een mail ontvangen. We verwachten dat we daarmee iedereen zo goed mogelijk hebben bereikt en geïnformeerd. We vragen uw begrip mocht u niet zijn geïnformeerd. Het was voor ons een hectische week om een goede oplossing te bedenken en voor een goede communicatie te zorgen.

 

Gebruik kleedkamers

Tijdens de herstelwerkzaamheden kunnen de grote kleedkamers niet worden gebruikt. Dit betekent dat iedereen in de individuele kleedhokjes moet omkleden. Dat kan druk worden, waardoor u even moet wachten tot er een hokje vrijkomt. Laat geen kleding en de hokjes hangen. Maak gebruik van de gratis kluisjes!Wachtlijst: tijdig aanmelden!

Het aantal kinderen dat bij onze zwemvereniging zwemlessen wil volgen is groot. De wachttijd is opgelopen tot een jaar. Wij raden u aan om jongere broertjes of zusjes alvast in te schrijven om teleurstellingen over de lange wachttijd te voorkomen. Inschrijven kan via de rubriek lid worden op onze website.

 

Klachtenregeling: Een klacht is een waardevolle tip

Heeft u een klacht, bent u van mening dat iets beter kan of heeft u een probleem met een van onze kaderleden? Dat vinden wij heel vervelend. Maar uw klacht kan een waardevolle tip voor ons zijn om het de volgende keer anders te doen. Laat ons weten wat uw klacht is. Wij hebben hiervoor een klachtenregeling.

De voornaamste doelen van de klachtenregeling zijn:

 • Klachten van leden en/of kaderleden naar ieders tevredenheid oplossen.
 • Van klachten te leren en zonodig wijzigingen / maatregelen door te voeren.

 

Wanneer u een klacht heeft kunt u daarvan melding maken bij een van onze aanspreekpunten op het zwembad (algemene klachten: gastvrouwen; zweminhoudelijke klachten: uurleiders). Zij zorgen ervoor dat uw klacht wordt geregistreerd en dat u de gelegenheid krijgt om uw klacht toe te lichten. De uurleider of gastvrouw tracht de klacht in overleg met u op te lossen, indien dit niet mogelijk blijkt, wordt deze voorgelegd aan het bestuur. Het bestuur zal vervolgens (inhoudelijk) op de klacht reageren. De wijze waarop u een klacht in kunt dienen, en de procedure voor de afhandeling van een klacht, staan beschreven in de Klachtenregeling van zwemvereniging ‘De Waterratten’. Deze vindt u op onze website.


Landelijk vertrouwenspunt sport.

Zit u ergens mee? Probeer dit eerst te bespreken met een kader-of bestuurslid van onze vereniging en volgend de klachtenregeling op te lossen. Kan dit niet of wordt u niet voldoende te woord gestaan? Het landelijk vertrouwenspunt sport staat voor u klaar! Bij dit vertrouwenspunt kunt u terecht voor persoonlijke vragen, dilemma’s of meldingen die vertrouwelijk zijn en het melden van misstanden waar iets mee gedaan moet worden.

Het meldpunt is te bereiken op de volgende manieren:

 • Telefoon: 0900 202 55 90 (gebruikelijke belkosten): maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur.
 • WhatsApp: 06-53646928
 • E-mail: vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl

Meer informatie leest u op onze website.

 

Zwemmen op de donderdag avond.

Ook volwassenen kunnen bij ons zwemmen. Dit is op de donderdagavond in de Drieburcht: De tijden zijn:

20:00 - 20:45 uur Senioren - recreatief zwemmen onder begeleiding (Therapiebad)

20:45 - 21:30 uur Senioren - recreatief zwemmen onder begeleiding (Therapiebad)

20:30 - 21:15 uur Recreatief baantjes zwemmen (Sportbad) Pas na 9 oktober weer mogelijk!

20:45 - 21:30 uur Aquajoggen (Recreatie bad)

 

Wilt u meer informatie of een keertjes gratis mee zwemmen, stuur een mailtje naar wachtlijst@waterratten.nl

 

 

Wie wil ons op de donderdagavond helpen?

Voor de donderdagavond zijn we dringend op zoek naar versterking bij de lessen aan senioren. Het gaat om 1 keer in de 14 dagen 2 lessen verzorgen aan senioren die recreatief zwemmen en oefeningen doen met spelmaterialen in het water. Dit is 2x 20 minuten lesgeven en 2x 20 minuten toezicht houden op het vrij zwemmen. Bent u geïnteresseerd, laat het ons weten via info@waterratten.nl en/of kom een keer kijken op de donderdagavond (zwemtijden zie hierboven).


Voor leden, door leden!

Onze zwemvereniging is er voor de leden. Dit kan echter alleen maar mogelijk worden gemaakt door de leden! We hebben iedere week een groep instructeurs aan het bad staan om het mogelijk te maken dat de zwemlessen, het recreatief zwemmen en aqua joggen gehouden kunnen worden. Ook achter de schermen wordt er heel wat werk verzet om dit allemaal mogelijk te maken. Dit kunnen we niet alleen. Hierbij hebben we uw hulp nodig!

We denken hierbij aan:

 • Assisteren bij het geven van de zwemlessen
 • Versterking van het bestuur;
 • Ondersteuning bij de pr-activiteiten om o.a. de vereniging meer onder de aandacht te brengen.
 • Versterking van de activiteitencommissie voor het organiseren van diverse activiteiten.
 • Assisteren van de gastvrouwen (u hoeft hiervoor niet iedere week te kunnen);

 

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Heeft u een idee hoe u onze en dus ook jullie vereniging kunt ondersteunen, laat het ons dan weten. Neem op het bad contact op met een van de bestuursleden (Johan, Mike, Maaike, Ellen of Irene) of stuur een mail naar bestuur@waterratten.nl . Wij rekenen op u!

 

 

Wist u dat….

 • De eerste zaterdag van de maand de kinderen in de gele tot en met blauwe groepjes met een T-shirt aan moeten zwemmen om alvast te oefenen met kleren aan zwemmen;
 • De kinderen die voor A, B of C zwemmen, iedere week met kleren aan zwemmen;
 • Er geen kleding mag achterblijven in de kleedkamers, zodat er voldoende ruimte is voor de groep voor of na jullie;
 • Er gebruik gemaakt kan worden van de gratis kluisjes;
 • Blauwe schoentjes verplicht zijn als u van de kleedkamer richting de douche loopt;
 • Alle kinderen verplicht moeten douchen;
 • U op het bankje bij het grote zwembad kan gaan zitten voor de zwemles start, als u vragen heeft over voortgang van uw kind. Maaike of de uurleiders Corry of Theo, staan u te woord;
 • Bij verhindering of ziekte hoeft niet afgemeld te worden. Langdurige afwezigheid graag even melden per e-mail via info@waterratten.nl ;
 • Wij steeds vaker berichtjes op facebook plaatsen of mededelingen ophangen aan de toegangspoortjes;
 • De agenda op de website zo snel mogelijk wordt gevuld;
 • De zwemlessen in de herfstvakantie gewoon door gaan.

  
Het is vandaag t-shirt dag! We wensen de kinderen die vanmiddag hun eerste zwemles hebben heel veel succes en zwemplezier bij de… Meer >
 
 

T-SHIRT DAG

01 februari 2020
Het is vandaag de eerste zaterdag van de maand. De waterratjes die in de kleurengroepjes zwemmen, oefenen vandaag met t-shirt aan. 
 
De eerste zwemles van het nieuwe jaar begint met t-shirt dag. De waterratjes die in een kleurengroepje zwemmen, oefenen vandaag met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zwemvereniging "De Waterratten"
Terug naar boven