Weetjes

Wat moet je weten als de zwemlessen beginnen


Pasje voor de toegang tot het bad.
Voor de zwemlessen in de Drieburcht is per kind een pasje nodig. Dit pasje geeft de ouder/begeleider en het kind toegang tot het zwembad. Een pasje kost € 3-. Dit bedrag is inbegrepen in het éénmalige inschrijfgeld van € 10,- en zal met de eerstvolgende incasso worden verrekend.
Let op: Er kan per keer maar 1 persoon door het poortje. Het pasje kan op een zaterdag meerdere malen worden gebruikt.
 
Gebruik kleedruimtes:
De (oudere) kinderen van zwemvaardigheden en de zwemtraining en de ouders met kinderen van het peuterzwemmen mogen omkleden in de individuele hokjes. Laat geen kleding hangen of andere spullen liggen in de individuele hokjes. Het gratis gebruik van de kluisjes is verplicht.
 
De andere kinderen kleden zich om in de 4 grote kleedruimtes rechtdoor na de ingang. Ook hier adviseren wij gebruik te maken van de gratis kluisjes om zoekraken van kleding te voorkomen.
 
Voor de groepskleedkamers geldt:
  • Vrouwelijke begeleider dameskleedkamer (ook al is kind een jongen)
  • Mannelijke begeleider herenkleedkamer (ook al is kind een meisje)
Gebruik kluisjes:
  • Deze zijn gratis.
  • Het is mogelijk om met een vast kluisnummer te werken: druk op: ik heb al een kluis, daarna het kluisnummer intoetsen.
  • Het kluisje wordt afgesloten en geopend met een eigen wachtwoord van 4 cijfers.
Douchen:
Alle kinderen moeten eerst douchen voor de zwemles begint!
Wij vragen de kinderen alleen de eerste paar zwemlessen te begeleiden naar en van de douche. Na een paar zwemlessen kunnen de kinderen alleen. Wij vragen dit om drukte in de smalle gang te voorkomen. De kinderen lopen zelf van de kleedkamer naar de douche en na afloop van de zwemles weer terug. Wij zorgen ervoor dat de kinderen goed opgevangen worden na de douche en naar het juiste bad/groepje begeleid worden en weer op tijd van de douche naar de kleedkamer lopen.
 
Blauwe schoentjes:
Deze zijn verplicht als je het bad op gaat en gebruik je als je de kleedkamer verlaat naar het zwembad. Deze zijn verkrijgbaar bij de gastvrouwen in de hal.
 
Badindeling:
De Drieburcht heeft 3 zwembaden, wij maken van alle drie de zwembaden gebruik:      
  • Sport bad: A, B en C, zwemvaardigheden het eerste uur en zwemtraining het tweede uur.
  • Therapie bad: wit en geel, oranje en rood.
  • Recreatie bad: peuterzwemmen, groen en blauw.
 
Kijklessen:
Voor de ouders waarvan de kinderen in het recreatie bad en therapie bad (witte t/m blauwe diploma) zwemmen organiseren wij kijklessen, omdat het zicht vanaf de tribune op deze baden niet goed is. Dit zal drie keer per jaar zijn, de eerste zaterdag na het diplomazwemmen. De data zullen we opnemen in de kalender op de website.
 
Contact met de uurleider:
Indien je graag de uurleider wilt spreken over de vorderingen van uw kind of het vermelden van bijzonderheden, dan kan dat aan het begin van de zwemles. Als de kinderen de douche verlaten hebben, neem je even plaats op het muurtje aan de zijkant van het bad. Na het opstarten van de lessen, zal de uurleider naar je toekomen. (Let op: voor algemene vragen kunje terecht bij de gastvrouwen in de hal).
 
Met kleding zwemmen:
Elke 1e (zwem)zaterdag van de maand zwemmen de kinderen t/m het blauwe groepje met een T-shirt aan. De kinderen die zwemmen voor het ABC-diploma en de zwemvaardigheden, zwemmen met kleding op aangeven van de instructeur.
 
Afwezig:
Bij verhindering of ziekte hoeft niet afgemeld te worden. Langdurige afwezigheid graag even melden per e-mail via info@waterratten.nl
 
Bijzonderheden:
Indien er bijzonderheden zijn m.b.t. uw zoon/dochter die van invloed zouden kunnen zijn op de zwemlessen, dan kun je dat melden aan Corry of Theo (op het bad).
 
Kijken op de tribune mag:
Wij vragen niet te zwaaien en/of te roepen naar de kinderen. Dit leidt niet alleen de kinderen af, maar ook de instructeurs.
 
Foto en film:
Wij vragen in verband met de privacy van onze instructeurs en de andere kinderen geen foto’s of filmopnames te maken. Dit mag wel de eerste zwemles van uw kind en tijdens het diplomazwemmen
 
Zwemvereniging "De Waterratten"
Terug naar boven