Zwemtraining

De zwemtraining is bedoeld om jeugdleden meer bekend te maken met wedstrijdzwemmen en conditie opbouw. Het is de bedoeling dit op een recreatieve manier te doen, maar wel serieus. We zullen dan alle facetten van het wedstrijdzwemmen gaan oefenen: slagverbetering, het starten, onderwatertechnieken en keerpunten. Daarnaast wordt er natuurlijk aan de conditie gewerkt door de nodige baantjes te zwemmen.
Om niet alleen maar te trainen, maar ook wat competitie in te brengen, willen we de kinderen minimaal 1x per jaar een wedstrijdelement aanbieden. Dit kan zijn binnen onze eigen vereniging, of samen met bevriende verenigingen.
 

Voor wie is de training bedoeld?

De zwemtraining is bedoeld voor kinderen en jeugdleden die de techniek van de verschillende zwemslagen voldoende beheersen, of diploma "C" behaald hebben. Met het aanbieden van deze nieuwe activiteit hopen wij niet alleen meer kinderen na het diplomazwemmen binnen onze vereniging te houden, maar ook dat nieuwe Waterratten zich aanmelden.

De zwemtraining wordt alleen gegeven als er voldoende kinderen de training willen volgen en we hiervoor een instructeur kunnen vrijmaken.

Zwemvereniging "De Waterratten", Postbus 137, 5056 ZJ Berkel-Enschot
Terug naar boven