Nieuws

Nieuwsbrief Maart 2019

01 maart 2019
Hieronder vind u de nieuwsbrief van Maart 2019.

Agenda tot en met de zomervakantie (zie ook de website)

 •   2 maart:  geen zwemlessen i.v.m. Carnaval 
 •   7 maart:  geen zwemlessen i.v.m. Carnaval
 • 30 maart:  kijkles (denk aan badslippers) 
 • 27 april:    geen zwemles i.v.m. Koningsdag
 • 30 mei:     geen zwemles i.v.m. Hemelvaart
 •   1 juni:     geen zwemles i.v.m. Hemelvaart 
 • 27 juni:     laatste zwemles van het seizoen op de donderdagavond
 • 29 juni:     laatste zwemles van het seizoen op de zaterdagmiddag 
 

Diplomazwemmen

Dit is op zondag 24 maart om 16.30 uur in de Drieburcht. 
Testzwemmen is 16 maart tijdens de zwemles. 
Na afloop ontvangt het kind een briefje of hij/zij op mag voor het diplomazwemmen. In de hal van het zwembad kunt u bij de gastvrouwen aanmelden voor het diplomazwemmen en de kosten voor het diplomazwemmen, zijnde 10 euro contant betalen. 
Met het briefje vragen wij ook uw toestemming voor het vermelden van de naam van uw kind op Facebook, in het weekblad de Schakel van Berkel-Enschot en voor het plaatsen van foto's. De foto’s worden geplaatst op onze website, waar alleen leden van de Waterratten toegang tot hebben. Als teveel mensen geen toestemming geven, worden er geen foto’s gemaakt en zal er geen stukje op Facebook en de Schakel worden geplaatst. 


Account Waterratten website

Voor al onze leden is er een account op onze website. Daarmee kunnen de gegevens die bij ons bekend zijn ingezien worden en indien nodig worden aangepast. Verder zullen we via de MyClub pagina van de website in de toekomst informatie delen die alleen voor ingelogde leden zichtbaar zal zijn. Heeft u nog geen wachtwoord, dan kunt u die op de inlog pagina opnieuw instellen.


Download de app van Club-assistent

Wilt u het nieuws van de Waterratten op uw mobiel ontvangen, download dan de app van Club-Assistent. Hiermee heeft u het laatste nieuws en de agenda op uw mobiel beschikbaar. Ook kunt u hierbij instellen dat u notificatie berichten ontvangt als er nieuwsberichten uitkomen. Binnenkort wordt het ook mogelijk om persoonlijke informatie te wijzigen. Nog niet alle functionaliteiten worden gebruikt van de app. Wij zullen de komende periode gaan bekijken wat we verder beschikbaar kunnen maken. De app is beschikbaar in de Android playstore en in de Apple appstore. 

 

Aankondiging algemene ledenvergadering

Bent u tevreden over onze zwemvereniging? Kunnen er dingen anders? Laat u mening horen tijdens onze algemene ledenvergadering. Deze wordt gehouden op dinsdag 7 mei om 20.30 in de Drieburcht.  
 

Gebruik kleedkamers

Alle kinderen moeten gebruik maken van de grote groepskleedkamers. We begrijpen dat het druk is in de grote kleedkamers en in de grote douche maar om alle kinderen op een goede en veilige wijze naar het zwembad en terug naar de kleedkamers te kunnen begeleiden en goed toezicht te kunnen houden moeten alle kinderen op één plek samenkomen. Alleen kinderen die zelfstandig kunnen omkleden en ouders van het peuterzwemmen mogen in de kleine kleedkamers omkleden. In het belang van de veiligheid van uw kind is dit onze werkwijze waar u zich aan moet houden.  
 

Blauwe schoentjes. 

U heeft vast gemerkt dat wij geen blauwe schoentjes meer uitdelen. 
Verlaat u de kleedkamer en gaat u naar de kluisjes, de douches of het bad, doe badslippers aan of loop op blote voeten! Neem ook badslippers mee op de kijkles van 30 maart! 
We verbruikten ongeveer 3000 paar blauwe slofjes in 1 jaar. Op deze wijze dragen wij ook ons steentje bij aan een beter milieu. 


Wachtlijst: tijdig aanmelden!

Het aantal kinderen dat bij onze zwemvereniging zwemlessen wil volgen is groot. De wachttijd is opgelopen tot ongeveer een jaar. Wij raden u aan om jongere broertjes of zusjes alvast in te schrijven om teleurstellingen over de lange wachttijd te voorkomen. Inschrijven kan via de rubriek lid worden op onze website.    


Zwemmen op de donderdag avond.

Ook volwassenen kunnen bij ons zwemmen. Dit is op de donderdagavond in de Drieburcht: De tijden zijn:
20:00 - 20:45 uur  Senioren - recreatief zwemmen onder begeleiding (Therapiebad)
20:45 - 21:30 uur  Senioren - recreatief zwemmen onder begeleiding (Therapiebad)
20:30 - 21:15 uur  Recreatief baantjes zwemmen (Sportbad) 
20:45 - 21:30 uur  Aquajoggen (Recreatie bad)  

Wilt u meer informatie of een keertjes gratis mee zwemmen, stuur een mailtje naar ledenadministratie@waterratten.nl
 

Wist u dat….

 • De eerste zaterdag van de maand de kinderen in de gele tot en met blauwe groepjes met een T-shirt aan moeten zwemmen om alvast te oefenen met kleren aan zwemmen;
 • De kinderen die voor A, B of C zwemmen, iedere week met kleren aan zwemmen, let op de nieuwe kledingeisen;
 • Er geen kleding mag achterblijven in de kleedkamers, zodat er voldoende ruimte is voor de groep voor of na jullie; 
 • Er gebruik gemaakt kan worden van de gratis kluisjes;
 • Alle kinderen verplicht moeten douchen;
 • U op het bankje bij het grote zwembad kan gaan zitten voor de zwemles start, als u vragen heeft over voortgang van uw kind. Maaike of de uurleiders Corry of Theo, staan u te woord;
 • Bij verhindering of ziekte hoeft niet afgemeld te worden. Langdurige afwezigheid graag even melden per e-mail via ledenadministratie@waterratten.nl
 • Wij steeds vaker berichtjes op facebook plaatsen of mededelingen ophangen aan de toegangspoortjes en u deze berichtje ook op de app van Club Assistent kunt ontvangen;
   

Like ons op facebook https://www.facebook.com/Waterratten


 
Het is vandaag t-shirt dag! We wensen de kinderen die vanmiddag hun eerste zwemles hebben heel veel succes en zwemplezier bij de… Meer >
 
 

T-SHIRT DAG

01 februari 2020
Het is vandaag de eerste zaterdag van de maand. De waterratjes die in de kleurengroepjes zwemmen, oefenen vandaag met t-shirt aan. 
 
De eerste zwemles van het nieuwe jaar begint met t-shirt dag. De waterratjes die in een kleurengroepje zwemmen, oefenen vandaag met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zwemvereniging "De Waterratten"
Terug naar boven